Kirjaudu
Rekisteröidy
 

JÄTTIPUTKI ELI JÄTTIUKONPUTKI:

Jättiukonputki on myrkyllinen ja voimakkaasti allergisoiva kasvi. Sitä on viljelty koristekasvina , mutta viime vuosina se on levinnyt rajusti pihoilta luontoon. Kasvin kosketus voi aiheuttaa ihmiselle pahoja allergisia iho - oireita, jotka saattavat tarvita sairaalahoitoa. Jos olet koskenut kasvia, älä pese ihoasi saippualla vaan huuhtele pelkällä vedellä . Mikäli iho - oireita esiintyy, käänny lääkärin puoleen.
Muista, että iho - oireet pahenevat auringon valossa. Lisää iho-oireista (klikkaa tästä)

Jättiukonputken torjunta:

Kasvi leviää sekä juurakon että siemenien kautta. Nuoria siementaimia voi yrittää kitkeä tai niittää. Jos kasvi on levinnyt laajalle ja kasvanut isoksi, se on ehtinyt jo kasvattaa laajan juurakon , jonka torjuntaan tarvitaan kemiallista torjuntaa. Ainoa tehoaine , joka torjuu jättiukonputken on glyfosaatti. Kotipuutarhurin valmisteita ovat mm. Rambo ja Roundup - spray, joita löytyy puutarhamyymälöistä. Muista henkilökohtainen suojautuminen , kun ruiskutat tai niität jättiukonputkia. Käytä aina kumisaappaita ja kumihanskoja sekä mielellään käsivarret suojaavaa asustetta.

Pääkaupunkiseudulla Forestum Oy:n kasvinsuojeluapu tarjoaa apua jättiukonputken torjuntaan. Isoista alueista teemme tarjouksen erikseen.

Tiedustelut: 010 439 4770 tai pertti.rajala@forestum.fi

 

Powered by: Codepic Kotisivut