System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ByDesign.SiteTrackClient.MiscFunctions.SendInstanceData(HttpContext context, mSettings ms, Int32 portalid, Int32 hostid, Int32 userid) at ByDesign.SiteTrackClient.MiscFunctions.InitProcessing(HttpContext context, mSettings ms)
Kirjaudu
Rekisteröidy
 

CRW_1903.jpg

Männyn latvasuojus

Männyn latvasuojus on kuten nimikin kertoo, männyn taimien latvojen suojaamiseen hirvieläintuhoilta. Suojus on valmistettu polypropeeni muovista ja on väritykseltään vaalean vihreä. Se on spiraalinmuotoinen ja se on helppo asentaa kietaisemalla se latvuksen ympärille.

TILAUKSET:
Pientilaukset nettikaupasta: Klikkaa tästä
Isommat tilaukset puhelimitse: 010 439 4770

Yleistiedot

Männyn latvasuojus on mekaaninen suoja hirvieläinten aiheuttamille tuhoille männyn taimikoissa. Hirvieläimet käyttävät talvella vararavintonaan myös männyn taimen oksia ja neulasia. Hirvien ja peurojen aiheuttamat vahingot taimikossa voivat olla huomattavia varsinkin kevättalvella, jolloin muuta ravintoa on vähän. Hirvieläimet aloittavat ruokailunsa usein taimen latvaosista ja latvavioitukset ovat kaikken tuhoisimmat puun kasvulle ja laadulle.

Forestum Oy on tehnyt kokeita n. 7-8 vuoden aikana latvasuojilla männyn taimikoissa ja tulokset kertovat, että suojus suojaa latvan täysin hirvieläinten syönniltä. Hirvet ja peurat saattavat napsia taimen sivuversoja, mutta jättävät latvaversot koskematta.

Latvasuojus on valmistettu polypropeenimuovista, joka on korkealaatuista ja kestävää. Se on helppo siirtää uuteen vuosikasvaimeen seuraavana syksynä. Suojus on helppo asentaa. Spiraali venytetään suoraksi ja kietaistaan latvan ympärille niin, että latva jää juuri suojuksen sisään.

Latvaverso ei kärsi kasvussa, vaikka suojus ympäröi sitä yli kesän, mutta seuraavana syksynä suojus on siirrettävä uuteen latvaversoon.

Suojaus on syytä aloittaa, kun taimi on niin iso, että se talvella jää hangen päälle ( yli 0,5 m) ja jatkettava niin kauan kuin yltää latvaan laittaa suojuksen (n. 1,5-2 m). Mikäli tämänkin jälkeen haluaa suojata taimiaan voi harkita Mota-karkotteen käyttöä, jolloin reppuruiskulla pystyy suojaamaan aina 3 metriin saakka latvuksia.

Valtio myöntää latvasuojuksiin 50 % materiaalituen, joka hyvitetään metsänomistajalle suoraan ostolaskussa.

.
Korkeus Halkaisija

tukkupakkaus kpl

tukkupakkaus kg

Väri

materiaali

n.0,2m

25 mm *

säkissä 300

7

vaalean vihreä polypropeeni

* halkaisija lepotilassa

 

Valmistaja

iso9002.bmp

ISO 9002 on laatusertifiointi-
ärjestelmä.Tubex ltd tuotanto
on jo useita vuosia toiminut
tämän maailmanlaajuisen
sertifiointijärjestelmän
mukaan.

Lisää tietoa ja tilaukset:

Forestum Oy
Raitamaantie 8 A
00420 Helsinki

puh. 010 439 4770
email: pertti.rajala@forestum.fi

Tuemme "Vihreä vyöhyke" taimi-istutus kampanjaa Keniassa. Liikkeen johtohahmo on professori Wangari Maathai, joka vuonna 2004 sai Nobelin rauhanpalkinnon.