System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ByDesign.SiteTrackClient.MiscFunctions.SendInstanceData(HttpContext context, mSettings ms, Int32 portalid, Int32 hostid, Int32 userid) at ByDesign.SiteTrackClient.MiscFunctions.InitProcessing(HttpContext context, mSettings ms)
Kirjaudu
Rekisteröidy
 
havulatvis.jpg

Verkkolatvasuojus

Verkkolatvasuojus on nailonverkosta tehty suojus taimien latvojen suojaamiseen hirvieläintuhoilta. Suojus on väriltään valkoinen. Se on  helppo asentaa kietaisemalla se latvuksen ympärille. Suojuksen mukana toimitamme paperiklemmareita joilla tarvittaessa voi parantaa suojuksen pysymistä latvuksessa.

TILAUKSET:
Pientilaukset nettikaupasta: Klikkaa tästä
Isommat tilaukset puhelimitse: 010 439 4770

Yleistiedot

Verkkolatvasuojus on mekaaninen suoja hirvieläinten aiheuttamille tuhoille kaikkien puulajien taimikoissa. Hirvieläimet käyttävät talvella vararavintonaan mm. monien lehtipuiden sekä männyn ja katajan taimen oksia ja neulasia. Hirvien ja peurojen aiheuttamat vahingot taimikossa voivat olla huomattavia varsinkin kevättalvella, jolloin muuta ravintoa on vähän. Hirvieläimet aloittavat ruokailunsa usein taimen latvaosista ja latvavioitukset ovat kaikken tuhoisimmat puun kasvulle ja laadulle.

Forestum Oy on tehnyt kokeita n. 7-8 vuoden aikana latvasuojilla  taimikoissa ja tulokset kertovat, että suojus suojaa latvan täysin hirvieläinten syönniltä. Hirvet ja peurat saattavat napsia taimen sivuversoja, mutta jättävät latvaversot koskematta.

Verkkolatvasuojus on valmistettu nailonverkosta, joka on korkealaatuista ja kestävää, mutta edullista.  Suojus on helppo asentaa. Asennuksessa on syytä huomioida, että verkkosukka vedetään riittävän syvälle latvan tyveen niin, että latva on n. senti (1 cm) päässä sukan latvasta. Seuraavan vuoden latvaverso pääsee kasvamaan esteettä ulos sukasta seuravana keväänä.

Latvaverso ei kärsi kasvussa, vaikka suojus ympäröi sitä yli kesän, mutta seuraavana syksynä suojus on siirrettävä uuteen latvaversoon. Jos verkko on hankala poistaa uusien oksien vuoksi voi apuna käyttää puukkoa ja laittaa uuden verkkosuojuksen uuteen latvaan. Verkosuojus on edullinen, joten vanhan korvaaminen uudella ei ole merkittävä kustannus.

Suojaus on syytä aloittaa, kun taimi on niin iso, että se talvella jää hangen päälle ( yli 0,5 m) ja jatkettava niin kauan kuin yltää latvaan laittaa suojuksen (n. 1,5-2 m).

Pituus Halkaisija

tukkupakkaus kpl

tukkupakkaus kg

Väri

materiaali

n.0,2m

200 mm *

nipussa 50

0,1

valkoinen

nailon

* halkaisija auki vedettynä

Valmistaja

iso9002.bmp

ISO 9002 on laatusertifiointi-
ärjestelmä.Tubex ltd tuotanto
on jo useita vuosia toiminut
tämän maailmanlaajuisen
sertifiointijärjestelmän
mukaan.

Lisää tietoa ja tilaukset:

Forestum Oy
Raitamaantie 8 A
00420 Helsinki

puh. 010 439 4770
email: pertti.rajala@forestum.fi

Tuemme "Vihreä vyöhyke" taimi-istutus kampanjaa Keniassa. Liikkeen johtohahmo on professori Wangari Maathai, joka vuonna 2004 sai Nobelin rauhanpalkinnon.