System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at ByDesign.SiteTrackClient.MiscFunctions.SendInstanceData(HttpContext context, mSettings ms, Int32 portalid, Int32 hostid, Int32 userid) at ByDesign.SiteTrackClient.MiscFunctions.InitProcessing(HttpContext context, mSettings ms)
Kirjaudu
Rekisteröidy
 

CRW_1904.jpg

Feromonipyydys -kotipuutarha

Feromonipyydykset perustuvat hyönteisnaaraiden erittämien, koiraita houkuttelevien aineiden vaikutukseen. Saaliin perusteella arvioidaan torjunnan tarve ja torjunnan ajankohta. Pyydyksiä voidaan käyttää myös suoraan torjuntaan (esimerkiksi omenakääriäinen, herukkalasisiipi ym.), olosuhteista riippuen feromonipyydysten käytöllä on myös tuholaiskantaa pienentävä vaikutus. Feromonipyydysten avulla saadaan selville tuholaislajin esiintyminen viljelyksellä jo ennen vioitusten syntymistä, helpotetaan torjunnan tarpeen arviointia ja tarkennetaan torjunnan ajoitusta sekä vähennetään tuholaisten määrää.

TILAUKSET:
Pientilaukset nettikaupasta: Klikkaa tästä
Isommat tilaukset puhelimitse: 09-4770 790

Yleistiedot

Pyydysten käyttö

Tarkkailuun suositellaan kahta pyydystä lohkoa tai hehtaaria kohti, yhdelläkin voi hyvin aloittaa. Eri feromonien käyttöohjeissa esitetään pyydysten käyttö yksityiskohtaisesti ja ohjeelliset kynnysarvot niistä lajeista mistä tutkimuksiin perustuvia kynnysarvoja on olemassa.

Omenatarhassa pyydysten käytön voi aloittaa omenakääriäisen ja pihlajanmarjakoin tarkkailulla. Muiden lajien pyydyksiä voi käyttää lajiston tutkimiseen ja selvittää näin esimerkiksi omenavioitusten aiheuttajia. Torjunta voidaan sitten suunnitella paremmin ja ajoittaa oikein. Omenakääriäispyydyksiä voidaan käyttää myös torjuntaan etenkin pienissä, muista omenapuista erillään olevissa tarhoissa tai omakotiviljelyksillä.
Herukoilla ja vadelmalla pyydykset sopivat sekä taimistoihin että marjaviljelyksille. Herukansilmukoin, herukkakoin ja herukkalasisiiven pyydykset sopivat hyvin myös kotitarveviljelyksille.

Hernekääriäisen pyydysten käyttöä suositellaan lähinnä ruoka- ja tuoreherneellä. Ilman pyydystä torjunnan ajoitus on epätarkkaa eikä torjunnan tarvetta voi luotettavasti arvioida.

Kaalikoin pyydykset sopivat etenkin varhaistarkkailuun, myös kelta-ansa on käytettävissä. Myös kaalikoisalle on saatavissa feromoni.

Sipulikoin pyydyksiä suositellaan käytettäväksi mikäli viljelyksellä on ollut vioituksia edellisenä vuonna. Toimitamme tilauksesta pyydyksiä myös monia muita lajeja varten, soita ja kysy lisää!

Feromonien käsittely

Feromoni on imeytetty kumiin tai se on pienen kapselin sisällä. Kapselia ei pidä avata, sillä feromoni haihtuu sen seinämän läpi hallitusti. Jos käsittelet eri lajien feromoneja samanaikaisesti käytä ohuita suojakäsineitä tai pese kätesi eri lajien välillä välttääksesi tuoksujen sekoittumisen.

Feromoneja voi säilyttää avaamattomissa pakkauksissaan tai mini-grip pussissa pakasteena seuraavaan vuoteen. Älä kuitenkaan säilytä eri lajien feromoneja samassa pakkauksessa. Älä myöskään käytä samoja feromoneja uudestaan seuraavana vuonna. Vaikka ne vielä saattavat houkutella kohdelajeja, eivät ne anna oikeaa kuvaa vallitsevasta tuholaistilanteesta.


Kerää käytetyt feromonit pois kauden päätyttyä. Feromonit voi hävittää sekajätteiden mukana.


Kotipuutarhapakkaus sisältää:

yhden pihlajanmarjakoi feromonikapselin, kaksi kapselia omenakääriäiselle, kolme muovista runkoa, kiinnityslangat ja 10 kpl liimapohjia sekä havainnolliset ohjeet.

Maahantuoja:

Lisää tietoa ja tilaukset:

Forestum Oy
Raitamaantie 8 A
00420 Helsinki

puh. 09-4770790
fax. 09-47707920
email: pertti.rajala@forestum.fi

Tuemme "Vihreä vyöhyke" taimi-istutus kampanjaa Keniassa. Liikkeen johtohahmo on professori Wangari Maathai, joka vuonna 2004 sai Nobelin rauhanpalkinnon.